همونطور که میدونید هر واحدی که مشمول قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی میشه باید بعد یا همزمان با اخذ پروانه تأسیس/بهره برداری (از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) یه نفر رو به عنوان مسئول فنی واجد شرایط معرفی کنه.
اقا یا خانم مسئول فنی هم مسلما باید پروانه صلاحیت مسئول فنی داشته باشه تا بتونه این وظیفه رو متقبل بشه؛ اما بریم ببینیم این پروانه مسئول فنی اصلا چیه؛ اینجا یه تعریف کتابی و کامل براتون قرار میدم؛ باشد که مقبول حضورتان افتد:
پروانه صلاحیت مسئول فنی
عبارت از پروانه ای است جهت تایید صلاحیت کارشناس معرفی شده توسط موسسه به عنوان مسئولیت فنی کارخانه به منظور فعالیت مطابق ضوابط و مقررات وزارت بهداشت که پس از/ همزمان صدور پروانه تاسیس/بهره برداری بهداشتی صادر می گردد. کلیه محصولات موسسه بایستی در حضور و با نظارت کامل وی تولید و بسته بندی گردد. پروانه مسئول فنی گواهینامه صلاحیت علمی و فنی مسئول کنترل کیفی مستقر در واحد تولیدی می باشد.
امتیازات آموزشی
در مورد مدارک لازم و شرایطش و غیره در مقالات دیگه خدمتتون توضیحات لازم ارائه خواهد شد؛ اما فی الحال مقصود امتیازات آموزشی هست که برای تمدید این پروانه نیاز هست کسب کنید. اولین نکتهای که باید مدنظر قرار بدید این هست که اعتبار پروانه مسئول فنی ۱ سال هست و بعد از اون شما باید برای تمدیدش اقدام کنید؛ در زمان تمدید علاوه بر مدارک مختلف، ۲۵ امتیاز آموزشی هم مطالبه میکنند!
اما این که این امتیازات شامل چه نوع فعالیتهایی میشن و هر فعالیت چه میزان امتیاز رو برای شما به ارمغان میاره رو به صورت خلاصه روشن و یکجا میتونید در جدول ذیل مشاهده کنید.
بنابراین شما میتونید از این راهها امتیازات لازم برای تمدید پروانه خودتون رو جمعآوری کنید. اما در ادامه یه توضیح کوتاه در مورد هر کدوم از این ۴ بند جدول بدم خدمتتون که موضوع روشن بشه و ببینید که واقعا کار سختی نیست داشتن این 25 امتیاز.
دورههای آموزشی
خب دوره های آموزشی خیلی زیادی از طرف موسسات اموزشی که مجوز فعالیت از اداره غذادارو دارند برگزار میشه و شما میتونید در اوتا شرکت کنید و بر اساس تعداد ساعات برگزاری امتیازات خودتون را کسب کنید. بهتره دورههایی انتخاب بشه که واقعا به رشد و افزایش مهارت تخصصی شما کمک کنه نه صرفا از نگاه کسب امتیاز انجام بشه!!
فعالیتهای علمی در کنگره و سمینار مرتبط
سالانه تعداد زیادی سمینار و همایش و کنفرانس ملی، منطقهای و … برگزار میشه که کافیه به وبسایتشون مراجعه کنید و بسته به محورهایی که اعلام میکنند و شاخصهای مدنظرشون مقالات خودتون رو اماده و ارسال کنید. بعد از داوری مقاله شما به صورت سخنرانی یا پوستر پذیرفته و گواهی براتون صادر میشه؛ که طبق جدول بالا شما برای گواهی مقاله پذیرفته شده سخنرانی ۱۰ و پوستر ۷ امتیاز دریافت میکنید.
نوشتن مقاله برای این کنفرانسها یا کنگرهها اصلا کار سختی نیست، اگر ابهام دارید در موردش اموزشهای ما رو در اینستاگرام، آپارات و همینجا پیگیر باشید. این دوره مقاله نویسی تخصصی هم شما را به بهترین شکل آکاده میکند برای گرفتن امتیازات این بخش (اینجا کلیک کنید) تازه بدون داشتن مقاله هم میتونید صرفا ثبت نام کنید و گواهی حضور بگیرید یعنی ۳ امتیاز!!
چاپ مقالات علمی مرتبط
اما مقالات پژوهشی؛ بیش از ۱۰ تا مجله تخصصی صنایع غذایی داریم مربوط به موسسات و دانشگاههای مختلف که شما میتونید براشون مقاله بفرستید، لیستشون رو تو یکی از پستهای اینستاگرام گفتم براتون و به زودی اینجا هم قرار میگیره؛ کافیه وارد وبسایتشون بشید راهنمای نویسندگان رو ببینید و شروع کنید به نوشتن.
در مورد نوشتن این مدل مقالات هم اگر ابهام دارید الان جایی خوبی هستید، همینجا بمونید و پیگیر باشید اینستاگرام و آپارات و … آکادمی فن و فود رو براتون برنامه های جذابی داریم در مورد مقالات لاتین هم که همین روند رو تو نشریات تخصصی لاتین باید طی کنید؛ بازم لیست معتبرترینهاش تو اینستاگرام آکادمی منتشر کردم براتون!!
دوره مقاله نویسی تخصصی هم که یک نقشه راه و لقمه آماده هست به این منظور (اینجا ببینید)
مشارکت در تدوین استاندارد و ضوابط مرتبط
با داشتن یکسری شرایط و سوابق تحصیلی و شغلی میتونید اقدام کنید برای نوشتن استاندارد برای یه محصول جدید یا اصلاح استاندارهایی که الان وجود داره، انشالله مفصل در موردش صحبت خواهیم کرد.