در حوزه صنایع غذایی برای فعالیت اقتصادی و کسب درآمد می توان دو چشم انداز کلی و جامع را لحاظ کرد:
- استخدام و اشتغال در مراکز مرتبط
- کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار
هر کدام از این دو راهکار نیازمند مهارت هایی است و برای ورود به آنها باید اطلاعات اولیه و کلی از ملزومات ضروری و همچنین مزایا و چالش های هر یک را داشته باشیم تا با دید بهتر امکان گرفتن تصمیمات صحیح تر را افزایش دهیم.
استخدام
استخدام در صنعت غذا و کارخانجات مرتبط معمولا روند مشخصی دارد. پس از اگهی های استخدامی، رزومه برای کارفرما ارسال می گردد و بعد از آن مصاحبه صورت می گیرد. در واقع می توان گفت لازمه به دست آوردن شغل و استخدام گذر از این دو خان است: رزومه و مصاحبه!!
در مورد رزومه مهمترین شاخص و پراهمیت ترین بخش برای کارفرماها بحث سابقه کار و تجربه است. در صورتی که تازه فارغ التحصیل شده اید می توانید این مورد را با دوره های کارآموزی و کارورزی که در طی دوران تحصیل داشته اید جبران کنید. داشتن سایقه گذراندن دوره های آموزشی و کارگاه های عملی می تواند در جلب نظر کارفرماها تاثیر مثبت داشته باشد. داشتن مقالات تخصصی و تحقیقات پژوهشی و …. نیز می تواند در پربار کردن رزومه تاثیر به سزایی داشته باشد.
در مرحله مصاحبه نیز باید اصول تخصصی لازمه را در نظر داشته باشیم تا بتوانیم نظر تیم مصاحبه کننده را برای استخدام خود جلب کنیم.