۶ قدم برای تضمین موفقیت شغلی در صنایع غذایی
تو این مقاله با مسیری ۶ قدمی برای ایجاد تحولی شگرف تو ذهنیت و عملکردتون آشنا شو
+
یک مثال مفید صنایع غذایی
نکته مهمی که وجود داره پذیرفتن لزوم داشتن اعتماد به نفس، نقشه راه و اراده صخرهای برای رسیدن به موفقیت هست؛ اموری که تمام بزرگان دنیا به شکل مشخص و موکد اونارو تنها راز موفقیت ذکر کردن. اما خیلی سریع بریم سراغ ۶ قدم حیاتی.
قدم اول: خودشناسی و خودکنترلی
تا زمانی که به خوشناسی کامل نرسیده باشی، تا زمانی که ندونی چه تواناییهایی داری، تا زمانی که در عالم هپروت و سردرگم باشی، حتی اگر علامه دهر باشی به جایی نمیرسی!!
خودشناسی انسان رو اول از اسارت خودش و باورهای غلطش و دوم از اسارت اطرافیان آزاد میکنه؛ اگر بخای مطابق معیارهای دیگران یا برای رضایت دیگران تصمیم بگیری و زندگی کنی، اگر بخای مبنای تواناییهای خودت رو نظر جامعه و اطرافیان بدونی، هیچوقت به قدرت و توانمندیهای خودت پی نخواهی برد. پس در قدم اول خودت رو باور کن، مهارتها و استعدادهات رو بپذیر و نواقص و کمبودها رو بزار تو لیست تعمیر و اصلاح و جبران!!
این مسئله به تنهایی برای استارت رشد و شکوفاییت کافیه
قدم دوم: هدفگذاری و ترسیم نقشه راه
حالا که پتانسیلهای خودت رو شناختی، خیلی روراست بشین با خودت فکر کن ببین چه مسیری میتونه به شکوفا شدن و پیشرفتت کمک کنه. بعضیها ذاتن ساخته شدن برای کار گروهی بعضیها برای کار فردی، یکسری آدما ذاتن کارآفرینن و خلاق، در مقابل افرادی رو داریم که در هیبت کارمندی خیلی موفقترن و رشد زیادی هم میتونن داشته باشن. پس ببین چیکارهای و با مشورت و تحقیق با چاشنی خودشناسی حاصل از مرحله قبل یه هدف مشخص بزار و ریلگذاری کلی مسیر رو هم انجام بده (البته قرار نیست تو این مرحله همه مسیر برات روشن و شفاف باشه).
قدم سوم: مشخص کردن ملزومات مسیر
بهرحال هر مسیری یه توشه راه میخاد؛ ابزاری که تضمین کنند میتونی به هدفت برسی؛ بنابراین لازمه از الان پیشبینی لازم رو انجام بدی و خودت را تجهیز کنی تا در موعد مقرر یه فرد همه فن حریف باشی! پس لازمه یکسری سوالات از خودت بپرسی بسته به ماهیت هدفی که مدنظرته: برای رسیدن به هدفی که تعیین کردی چه مهارتهایی لازمه؟ آیا نیازه که سرمایه زیادی برای تحققش فراهم بشه؟ از چه ارگانهایی باید مجوز بگیری براش؟ زبان انگلیسی کمکی میکنه بهت؟ بهتره با چه کسانی بیشتر ارتباط برقرار کنی؟ و …..
قدم چهارم: پارتبندی و تشخیص ددلاین
حالا مسیرت رو میدونی ابزارهای لازمه که باید بدستشون بیاری هم میدونی؛ پس بشین برای هر کدوم یه ددلاین یا خط قرمر زمانی مشخص کن، این کار هدفمند و پرتلاشت میکنه و اجازه نمیده پا پس بکشی. از اهداف کوچک شروع کن و یکی یکی قلههای موفقیت رو فتح کن؛ این مدلی انگیزه و انرژی برای مراحل سختتر خواهی داشت.
قدم پنجم: تمرکز و نظم
تمرکز و نظم معجزه میکنن، هیچوقت دست کم نگیرشون؛ همین!!
قدم ششم: یادگیری مداوم
یادگیری مداوم و هدفمند همیشه تاریخ از ویژگیهای مشترک همه آدمهای موفق بوده و یه امر ضروری محسوب میشده؛ اما در عصر حاضر و با این سرعت رشد علوم و تکنولوژی به نظرم دیگه جایگاهی در حد اکسیژن میشه براش قائل شد!!
یه مثال صنایع غذایی….
با فرض اینکه من دانشجوی صنایع غذایی ترم ۶ مقطع کارشناسی هست و قصد دارم این ۶ مرحله رو پیادهسازی کنم !!
مرحله اول
یه کاغذ و قلم بر میدارم و صادقانه خودمو ارزیابی میکنم؛
ببینم چه چیزهایی بلدم، چه مدل زندگی رو دوست دارم، با چه مدل شغلی راحتترم، چه رویاهایی دارم، چقدر به خودم اعتماد دارم
فرضا به این نوشته منتج میشه کنکاش ذهنی من:
خب من یک سری اطلاعات تخصصی صنایع غذایی دارم و الان هم در حال یادگیریم دوست دارم که آینده مالی تضمین شده ای داشته باشم خیلی علاقه دارم که برای خودم کار کنم و کسب و کار خودمو داشته باشم و مطمنم که میتونم آینده خودمو بسازم
مرحله دوم
بر اساس علائق و توانمندیهام، پتانسیلهای منطقه و مشورت با افراد صاحب نظر یه هدف شغلی مشخص برای خودم مشخص میکنم. فرضا: راه اندازی یه کارگاه بستهبندی خشکبار
مرحله سوم
تعیین ملزومات تحقق هدف تعیین شده؛ یه سری سوالات رو باید جواب بدم:
برای راه اندازی یه کارگاه بسته بندی خشکبار به چه مهارتهاو ابزاری نیاز هست؟
از چه ارگانهایی حمایتی میتونم کمک بگیرم؟
مجوز لازمه؟ از کجا؟ چقدر سرمایه میخواد؟
مرحله چهارم
پس باید اصول فراوری خشکبار و بسته بندی رو یاد بگیرم، حتما تمرکز کامل میزارم که هر دوتا درسو کامل یاد بگیرم در ترم تحصیلی مربوطه
از جهادکشاورزی میتونم مجوز بگیرم؛
حتما تا ۱۰ روز آینده مدارک لازم و اقدامات اولیه رو مشخص میکنم؛ و بسته به مراحل بعدی کار زمان بندی مشخص خواهم داشت.
باید برای تامین سرمایه با مشورت و تحقیق حتما تا یک ماه آینده تعیین تکلیف کنم
مهارتهای بازاریابی و فروش خودم رو تا ۶ ماه به سطح حرفه ای باید برسونم و….
مرحله پنجم
با یه برنامهریزی مشخص و با ذهن متمرکز فارغ زغوغای عالم و آدم منفیهای اطرافم برای رسیدن به مواردی که تعیین کردهام تلاش میکنم؛
هیچ صخرهای غیر قابل نفوذ نیست
مرحله ششم
مدام یاد میگیرم، میشنوم، میبینم، مطالعه میکنم، تحقیق و پرسجو میکنم و اگر لازم بود برنامههامو اصلاح میکنم
و نهایتا پیروزی ازآن من خواهد بود
شک نکنید….
دوره های تخصصی-کاربردی صنایع غذایی