پژوهش در صنایع غذایی

آشنایی با معتبرترین پایگاه‌های علمی برای چاپ مقالات تخصصی (ISI/SCOPUS/ISC)

(معرفی برترین مجلات تخصصی صنایع غذایی دنیا + مجلات جهان اسلام)

فرض کنید شما تصمیم گرفته اید مقاله تخصصی خود را که به تازگی نگارش کرده‌اید؛ برای چاپ در یک مجله تخصصی ارسال کنید؛ در این جالت دو گزینه اولیه و کلی پیش روی شما خواهد بود:

1- مجلات داخلی

2- مجلات خارجی

هر کدام از این نوع مجلات دسته بندی های مخصوص به خود و همچنین ویژگی‌های تخصصی علمی و محتوایی دارند که باید با توجه به کیفیت مقاله و موضوعی که دنبال می کند بتوانید مجله ایده آل را برای ارسال مقاله انتخاب کنید. در این مقاله سعی خواهیم کرد شما را با پرکاربردترین انواع مجلات علمی-تخصصی آشنا کرده و راه را برای شما همراهان گرامی شفاف سازیم.

قبل از اینکه به بررسی تک به تک پایگاه‌های علمی بپردازیم ذکر این نکته را ضروری میدانیم که در این مقاله صرفا به سه مورد از  پرکاربردترین پایگاه‌های علمی می‌پردازیم و به موارد دیگر که کاربرد کمتر هم دارند، در مقالات تکمیلی اشاره خواهد شد.

معرفی برترین پایگاه‌های علمی

قطعا در صورت داشتن کیفیت لازم؛ انتخاب شما برای ارسال مقالات تخصصی مجلات خارجی خواهد بود. بنابراین بحث را با این نوع مجلات شروع خواهیم کرد.

ISI

حتما شما هم شنیده اید که فلان فرد یک مقاله ISI دارد. اما منظور از این عبارت چیست؟

به چه مقالاتی ISI گفته می‌شود؟

ملاک و معیار تعیین این نوع مقالات چیست؟

خیلی ساده می‌خواهم به این سوالات پاسخ بدهیم و خارج از پیچیدگی‌های معمول در این زمینه‌ها به این بحث بپردازیم.

مجلات صنایع غذایی isi

به مقاله‌ای ISI گفته می‌شود که در یکی از مجلات دارای ایندکس ISI چاپ شده باشد.

حالا شاید بپرسید چه مجلاتی ایندکس ISI را دارند و چطور آن را بدست می‌آورند؟

پایگاه ISI از زیر مجموعه‌های مجموعه تامسون رویترز است. شرکت تامسون رویترز، مجموعه دیگری به نام web of science را هم دارد که وظیفه آن بررسی شرایط مجلاتی است که می‌خواهند ایندکس مجله ISI را به خود اختصاص دهند. در صورت داشتن صلاحیت لازم، مجله مورد نظر دارای نمایه ISI خواهد شد. توجه به این نکته هم ضروری است که مجلاتی که ایندکس ISI را دریافت می کنند، مادام العمر جز مجلات ISI نیستند و ممکن است از ایندکس خارج شوند. مجلات ایندکس شده در این پایگاه ممکن است دارای ایمپکت فاکتور باشند (jcr) یا بدون این شاخص مهم منتشر شوند (ISI listed).

پایگاه ISI از معتبرترین و شاید بتوان گفت معتبرترین پایگاه علمی جهت چاپ مقاله می‌باشد و داشتن یک مقاله در آن میتواند به ارتقاء شغلی و تحصیلی شما کمک شایانی نماید.


Scopus

پایگاه اسکاپوس را میتوان بعد از تامسون رویترز دومین بانک معتبر علمی جهان دانست. پایه گذاری این مجموعه در کشئر هلند و توسط شرکت الازویر بئده است. این مجموعه فقط به انتشار مقالات اختصاص ندارد و فعالیت های مفید متعددی در گردآوری و رتبه بندی مجلات و نویسندگان برتر هم دارد.

شاخص طبقه بندی مجلات در اسکاپوس به صورت چارک بندی شده است که به شکل Q1 تا Q4 معروف است.

مجلات Q1 حداکثر اعتبار در دارند و جزء 25 درصد برتر به حساب می‌آیند و به همین ترتیب بعد از آن مجلات Q2 در درجه اهمیت پایین‌تر (25-50 درصد برتر)، بعد از آن Q3 و نهایتا Q4 که کمترین اعتبار را دارا هستند.


ISC

در این پایگاه که مربوط به کشورهای جهان اسلام است مقالات به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی چاپ می‌شوند. ایران و به طور مشخص مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری شیراز تاسیس کننده این پایگاه علمی است. هم‌اکنون این پایگاه در راستای اهداف و رسالت خویش، ضمن فراهم آوردن امکان ارزیابی و رتبه‌گذاری کشورها، دانشگاه‌ها، مجلات علمی و همچنین پژوهشگران ایران و دیگر کشورهای جهان اسلام در سطح بین‌المللی، جایگاه تولید علم آنها و نقاط قوت و ضعفشان را درحوزه‌های موضوعی مختلف ترسیم مینماید.

پژوهش در صنایع غذایی

اگر در زمینه ارتقاء رزومه و امور پژوهشی نیاز به مشاوره دارید شماره واتساپ 09224709277 به صورت شبانه روزی برای ثبت درخواست و سوالات در اختیار شماست.

شماره تماس: 09014389353

  فایل کامل این مقاله از لینک زیر قابل دانلود است

در ادامه با استفاده از لینک زیر می‌توانید فهرست 100 نشریه برتر صنایع غذایی دنیا به همراه لیستی از نشریات  دارای ایندکس ISC را به صورت رایگان دریافت کنید.

جهت درخواست مشاوره پروپوزال و دیگر امور پژوهشی در مقاطع ارشد و دکترا میتوانید با پر کردن فرم زیر در اولین فرصت یک تماس رایگان از طرف کارشناسان ما داشته باشید

درخواست مشاوره پروپوزال صنایع غذایی

×
×

سبد خرید

خطا: فرم تماس پیدا نشد.