دسته بندی ساده و کاربردی تخصص های لازمه در

صنایع غذایی

در این مقاله یه چارچوب ذهنی مشخص پیدا کنید در مورد انواع مهارت های ضروری در صنایع غذایی

مهارت های ضروری در صنایع غذایی رو میتونیم به دو بخش مجزا تقسیم کنیم؛ خیلی ساده و بدون پیچیدگی:        

1- مهارت های تئوری و نظری   

2- مهارت های عملی و اجرایی

توی این مقاله به مهارت‌های تئوری و نظری لازم می پردازیم و انشالله در مقاله بعدی هم مهارت های عملی اجرایی رو با هم بررسی خواهیم کرد

منظور از مهارت‌های تئوری؛ اصولی است که باید از آنها آگاهی داشته باشیم، چم و خم آنها رو تا حدودی بشناسیم و اگر جایی در موردشون شنیدیدم برامون خیلی غریب و ناشناخته نباشن!!

بیاین این مهارت ها رو به چند دسته تقسیم کنیم….

وبینار فرایند تولید در یک واحد صنعتی لبنیات

1-مهارت‌های پایه ای علمی

ازجمله این مهارت ها میشه به این موارد اشاره کرد:

–ساختار آنزیم‌ها پروتئین‌ها؛ آشنایی با انواع میکروارگانیسم‌ها و مزایاو معایبی که دارند؛

–شناخت ساختار و عملکرد انواع ترکیبات شیمایی کاربردی در صنایع غذایی مثل هیدروکلوئیدها، رنگدانه‌ها، چایگزین های چربی، شیرین کننده ها و ……

–سازوکار و اصول واکنشی در فرایندهای شیمایی عمده مثل قهوه ای شدن، بیات شدن، کریستاله شدن و ….

–تغییراتی که در حین انجام فرایندهای عمده مانند پخت، تغلیظ، انجماد و …. در مواد غذایی رخ میدهد تا آنها را تبدیل به محصولات فرایند شده کند…

–فسادهای شاخص در محصولات غذایی و علوم پایه مربوط به علت و راه حل برای آنها

صنایع غذایی

2-مهارت های تئوری عملیاتی

علومی که در حوزه عملیاتی در صنایع غذایی مورد نیاز هست رو میشه در دسته های اصلی زیر قرار داد:

–تسلط برا شاخص های پایه ای علمی در مباحثی مانند انبارداری بهینه، حمل و نقل، بسته بندی و موارد مشابه در صنعت غذا

–شناخت نسبی از سازه‌ها، تجهیزات، لوازم آزمایشگاهی و ادوات فرایندی در کارخانجات صنایع غذایی

–داشتن اطلاعات از ارگان ها و نهادهای دولتی و خصوصی درگیر با صنعت غذا مانند سازمان استاندارد، غذا دارو و …..

–آگاهی حداقلی از صنایع مکمل یا تامین کننده ی نیازهای فنی و تخصصی واحدهای صنایع غذایی مانند صنایع چاپ و بسته بندی، شرکت های توزیع و پخش و ….

3-مهارت های بازار و فضای اشتغال

در حوزه کاربردی و اجرایی همچنین به مهارت های تجاری نیاز است که یک صنایع غذایی باید بتواند حداقل هایی از جمله موراد ذکر شده در ادامه را بداند:

–شناخت فرصت های اجرایی و عملی در صنایع غذایی برای استخدام و کارآفرینی

–آکاهی از چالش های استخدام و کارآفرینی در صنایع غذایی و اصول و مهارت های لازم برای هر کدام

–مطالعه و شناخت بازار و ترندهای جهانی در صنعت غذا و سعی در ایده پردازی؛ نوآوری و خلاقیت

–آگاهی از صنایع فعال و پتانسیل های بر زمین مانده در زمینه های فرایندی و بسته بندی مواد اولیه غذایی (بسته به منطقه جغرافیایی)

–علوم بازاریابی، تجارت و کسب و کار

–مطالعه دائمی جهت شناخت مولفه های تاثیر گذار در موفقیت/شکست صنعت غذا در ایران و دنیا

–تسلط بر روند راه اندازی یک کسب و کار کوچک از صفر تا صد (ایده پردازی، طرح، مجوزها، جذب سرمایه، بازاریابی، فروش، توسعه و ….)

4- مهارت های ایده پردازی، پژوهش و ارائه راهکار

–توانایی شناسایی چالش، پردازش آن و ارائه راهکار مستند برای چالش

–اصول پایه ای تحقیقات و پژوهش در زمینه های مختلف صنعت غذا

–آگاهی از اهمیت و تاثیرگزاری استفاده از علم روز دنیا و نحوه دسترسی و استفاده از آنها

انشالله در مقالات بعدی به هر یک از این چالش‌ها به شکل ویژه تری خواهیم پرداخت.


محمد گنجه

  • دکترای صنایع غذایی و هیئت علمی دانشگاه
×

سبد خرید

خطا: فرم تماس پیدا نشد.